top of page

Nyt kannattaa päivittää toimitilat

Säästö syntyy monen tekijän summana

Taantuma ja epävarmat talousnäkymät ovat tänä päivänä monelle yritykselle haaste - myös päätettäessä uusista toimitiloista. Kuluneen vuoden aikana on jälleen monen yrityksen tullut aika tehdä päätös, muuttaako uusiin tiloihin vai jäädäkö nykyisiin. Kun vuokrasopimus on umpeutumassa, tulee punnita muuton kustannuksia tarkkaan.

Jos taas tilat ovat käyneet liian pieniksi tai tilaa on selkeästi liikaa, on yrityksillä nyt selkeästi mahdollisuus saavuttaa huomattavat kustannussäästöt toimitilavuokrissa tinkimättä työviihtyvyydestä tai liikenteellisestä saavutettavuudesta. Säästöä voi syntyä myös pelkästään siitä syystä, että nykyiset tilat eivät ole tehokkaat tai vastaa yrityksen liiketoimintamallia nykypäivässä. Lisäksi on hyvä muistaa, että indeksikorotukset ovat saattaneet nostaa vuokratasoa yllättävän paljonkin, kun taas uusien sopimusten lähtötasot ovat huomattavasti alhaisemmalla tasolla.

Edulliset alueet sijaitsevat hyvien yhteyksien varrella

Pitäjänmäki on esimerkki toimistokeskittymästä, jossa tilat vastaavat nykystandardia ja toimitiloja löytyy myös suurille yrityksille.

Pasila on sijainniltaan mainio, vain viiden minuutin matka Helsingin keskustaan junalla ja erittäin hyvät julkisen liikenteen yhteydet ovatkin täyttäneet Pasilan toimistotalot. Viereinen Vallila on jo vuosia ollut varteenotettava vaihtoehto, kun halutaan sijaita lähellä keskustaa tai lentokenttää.

Haaga, Lassila, Malmi ja Pukinmäki ovat alueita, jotka myös sijaitsevat valtaväylien varrella ja joissa löytyy hyviä vaihtoehtoja kaiken kokoisille yrityksille.

Nykytilanteen päivitys kannattaa

Jos yrityksessäsi on tullut aika pohtia toimitila-asioita, ota yhteyttä asiantuntijaan - nykytilanteen kartoitus ja vaihtoehtojen vertailu kannattaa tehdä ajoissa. Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen -jo puolen tunnin palaveri riittää.


bottom of page