top of page

Vallilan konepaja-alue uudistuu

Uusi urbaanimpi Vallila

Vanha konepaja-alue, Fredriksberg verkstad oli aikoinaan Helsingin suurin yksittäinen työpaikka. Alueen täydennysrakentamisen myötä Fredriksbergistä muodostuu uusi kaupunkikeidas, ihan kuin kokonainen uusi kaupunginosa.

Fredriksberg rakennetaan historiaa kunnioittaen ja alueen kaupunkikuvaa vaalien. Punatiiliset yli sata vuotta vanhat rakennukset saavat seurakseen uutta toimistotilaa, kauppoja, asuntoja, ravintoloita ja kulttuuria. Alueelle muodostuu yli 2000 uutta työpistettä toimistoihin ja kauppoihin ja se tarjoaa uuden kotisoitteen monelle.

Fredriksbergistä on lyhyt matka kaikkialle. Helsingin ydinkeskustaan on alle kolme kilometriä. Liikkumisen helppoutta edistävät monet ratikka- ja bussireitit. Pasilan rautatie- ja Sörnäisten metroasemille on noin kilometrin matka. Teollisuuskadun ja Sturenkadun väliin sijoittuva alue on näkyvä paikka, jonne on helppo tulla. Vanhojen kaupunkirakenteiden ja rakennusten hyödyntäminen on kestävin tapa uudistaa kaupunkia. Liikenneyhteydet ja infra ovat jo olemassa. Fredriksbergin keskeinen sijainti mahdollistaa myös kevyen liikenteen monipuolisen käytön. Ensimmäisenä alueelle on muuttanut Amer Sports keväällä 2014 ja seuraavaksi saavat uudet asukkaansa entinen Voimala- ja Paja-rakennus, joihin toteutetaan Helsingissä poikkeuksellisen uniikit toimitilat.

Uutta toimistotilaa alueelle on suunnitteilla n. 42 000 m2. Ne rakentuvat Teollisuuskadu sekä Sturenkadun varteen. Aleksis Kiven kadun varrelle nousee uusia asuntoja.

Jos kiinnostut alueesta, ota yhteyttä ensi tilassa, kerromme mielellämme lisää alueen mahdollisuuksista:

Lisätietoja:

Jari Sallinen, puh. 050 583 6357


bottom of page